Produkujemy wysokiej jakości worki do zgrzewania próżniowego
Co ma znaczenie przy wyborze worków do zgrzewania próżniowego? Oczywiście ich rozmiar, a także parametry. Liczy się również przestrzeganie standardów produkcji przez producenta. W tym jesteśmy mistrzami. Specjalnie dla Państwa zbudowaliśmy profesjonalny park maszyn wyposażony w innowacyjne urządzenia do produkcji. Bazując na wiedzy i doświadczeniu naszych pracowników, jesteśmy w stanie przygotować wysokiej klasy worki do zgrzewania próżniowego.
Składając zamówienie, mogą Państwo liczyć na profesjonalne doradztwo. Podpowiemy, jaki rozmiar będzie odpowiedni do produktów, które będą pakowane do worków. Przy tym gwarantujemy sprawną realizację zamówień. Jako producent worków próżniowych wywiązujemy się z każdego zleconego zadania perfekcyjnie. Na nas mogą Państwo polegać!
Woreczki do próżniowego pakowania o odpowiedniej gramaturze
Bardzo ważnym parametrem, do którego przywiązujemy szczególną uwagę w przypadku produkcji woreczków próżniowych, jest gramatura. Im są grubsze, tym mniejsze ryzyko przerwania struktury, nawet podczas pakowania produktów o ostrzejszych krawędziach. Bez problemów w worku o odpowiedniej grubości można umieścić m.in.:
- mięso z kością,
- wyroby rzemieślnicze,
- elementy z metalu.
Im większa jest gramatura worka, tym zwiększa się również jego barierowość. Nie przepuszcza on dużej ilości pary wodnej, powietrza i innych gazów. Dzięki temu produkty są skutecznie chronione przed czynnikami zewnętrznymi. Na długo zachowują świeżość oraz nie podlegają korozji, co dotyczy przede wszystkim metali.

Worki próżniowe do gotowania, pasteryzacji oraz homogenizowania
Atutem, jaki bez wątpienia posiadają worki do zgrzewania próżniowego, jest bardzo szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym i gastronomicznym. Metoda zamykania próżniowego umożliwia przedłużenie przydatności produktów spożywczych, ale również ułatwia przechowywanie w workach w zorganizowany sposób. Żywność zajmuje o wiele mniej miejsca. Szczególnie ma to znaczenie w restauracjach, które bazują na półproduktach. Muszą mieć do nich bezproblemowy dostęp, aby przygotowywać wysokiej jakości, świeże dania dla swoich gości.
Worki do pakowania próżniowego żywności dają wiele możliwości gotowania, jak np. w stałej temperaturze, sous vide, pasteryzowania czy homogenizowania. W naszej ofercie znajdą Państwo woreczki przystosowane do zwiększonej temperatury, w celu ograniczenia utleniania szkodliwych związków chemicznych. Na pewno nie przedostaną się one do jedzenia.
Wybierając worki do zgrzewania próżniowego od Fol-Pack, stawiają Państwo na jakość!
Czy jesteśmy w stanie przygotować woreczki próżniowego, zgodne z Państwa zamówieniem? Oczywiście, że tak. Nasz proces produkcji jest dostosowany do indywidualnych potrzeb Klientów, bardzo elastyczny, a przy tym restrykcyjny, jeżeli chodzi o normy jakości. Owszem, wymagało to od nas dużo pracy, ale poskutkowało dostarczeniem worków, z których jesteśmy wyjątkowo dumni. Czas wprowadzić do swojej kuchni pakowanie próżniowe!