Produkcja opakowań vacum
Technologia pakowania próżniowego umożliwia wydłużenie przydatności do spożycia produktów. Usuwając powietrze z opakowania, a następnie szczelnie je zamykając, można wytworzyć dodatkową ochronę dla artykułów spożywczych. Stosujemy nowatorskie metody produkcji, dzięki którym powstają niezawodne opakowania vacum. W zależności od rodzaju produktu są w stanie wydłużyć jego świeżość o kilka dni, a nawet o kilka miesięcy. Czas różni się w zależności od składu i zasad przydatności do spożycia. Ogólnie przyjmuje się, że worki do vacum wydłużają czas przechowywania nawet 5-krotnie.
Opakowania do pakowania próżniowego niezawodne w transporcie morskim
Wysyłki morskie produktów spożywczych zwykle są realizowane w opakowaniach vacum, czyli próżniowych. Opakowanie składa się ze szczelnej, kilkuwarstwowej folii ALU w połączeniu z pochłaniaczami wilgoci oraz odessanym powietrzem. Folia wytwarza suchą atmosferę wewnątrz, co zapobiega skraplaniu i kondensacji wilgoci. Wytwarzane jest zabezpieczenie przeciwwilgociowe od 1 do 36 miesięcy.
Przydatne w każdej kuchni opakowania vacum
Nowoczesne technologie produkcji powodują, że próżniowe pakowanie jest możliwe zarówno w profesjonalnym przemyśle, jak i życiu codziennym. Możesz wydłużyć świeżość zakupionych produktów, stosując worki do vacuum.
Standardowo miękkie sery możesz przechowywać przez 5-7 dni, a twarde i półtwarde przez 15-20 dni. Wykorzystując produkowane przez nas worki, sery miękkie możesz przechowywać przez 9-13 dni, natomiast twarde i półtwarde nawet do 40 dni.

Chleb w temperaturze pokojowej jest świeży przez maksymalnie 1-2 dni, natomiast poprzez pakowanie próżniowe można cieszyć się z jego miękkości nawet do 8 dni. Wydłużenie przydatności do spożycia jest możliwe również w przypadku innych produktów spożywczych:
- surowe warzywa zamiast 3 dni, będą świeże przez 10 dni,
- świeże warzywa zachowają idealną świeżość przez ok. 20 dni,
- żywność suchą, czyli ryż, mąkę i makarony można bezpiecznie przechowywać przez cały rok.
Maksymalne korzyści, dzięki nowatorskiej technologii produkcji
Produkujemy opakowania vacum dla wymagających Klientów. Dysponujemy nowoczesnym parkiem maszyn i specjalistycznymi maszynami, dzięki którym powstają opakowania niezawodne, trwałe i bezpieczne dla żywności o doskonałych parametrach fizycznych i mechanicznych.
Istotne jest, że worki vacuum posiadają szczelne zamykanie, dlatego chronią żywność przed bakteriami i innymi czynnikami niwelującymi ich świeżość oraz przydatność do spożycia. Zapewniamy dostęp do rozwiązań i akcesoriów, dzięki którym pakowanie próżniowe można realizować w prosty sposób. Użytkowanie opakowań vacuum jest wygodne i nie stwarza większych problemów.
Produkowane przez FOL-PACK worki próżniowe zapewniają bezpieczne przechowywanie żywności przez dłuższy czas. Dotyczy to niemal wszystkich produktów spożywczych znajdujących się w kuchni. Warto wykorzystać nasze opakowania, aby cieszyć się z wysokiej jakości, świeżości i doskonałych właściwości artykułów spożywczych przez długi czas.