Worki do pakowania próżniowego moletowane

Worki moletowane, które znajdują zastosowanie w handlu, gastronomii oraz przystosowane są do użytku domowego, posiadają strukturę niezbędną do odprowadzania powietrza przed zgrzewaniem. Są bardzo proste w użyciu, odporne na uszkodzenia mechaniczne i niezawodne.

Jakie właściwości mają worki do pakowania próżniowego moletowane?

Podstawowym czynnikiem zachęcającym klientów do zakupu worków moletowanych jest wysoka wytrzymałość na uszkodzenia mechaniczne, co pozwala zabezpieczyć znajdujące się w nich produkty przed zniszczeniem. Szczelne zamykanie jest szczególnie ważne w przypadku produktów spożywczych, które mogą ulec zepsuciu. Destrukcyjny wpływ bakterii tlenowych powoduje wysychanie, wietrzenie, nadmierne zawilgocenie, a także przenikanie zapachów między produktami. Do takich sytuacji nie dochodzi, gdy korzysta się z wysokiej jakości opakowań od wiodących producentów.

Worki do pakowania próżniowego, przed tym, jak trafiają do sprzedaży, są wielokrotnie testowane pod kątem wytrzymałości i niezawodności.

Gdzie znajdują zastosowanie worki do pakowania próżniowego moletowane?

Worki moletowane są powszechnie wykorzystywane do pakowania żywności, przede wszystkim mięs, wędlin, podrobów, dziczyzny, ryb, serów, przypraw, owoców, warzyw. Można spakować w nich również wiele innych produktów wrażliwych, które chce się ochronić przed nadmierną wilgocią, nawet dokumenty, pieniądze czy biżuterie.

Nasze opakowania do pakowania próżniowego zachowują rewelacyjny stosunek między jakością i ceną. Te opakowania do żywności cenione przez klientów indywidualnych, jak i profesjonalnych, w szczególności działających w branży gastronomicznej, przetwórczej, produkcyjnej, dla których jakość i świeżość produktów są najważniejsze.

Pakowanie próżniowe sprawia, że produkty są chronione przed:

  • zepsuciem,
  • przenikaniem niepożądanych zapachów,
  • wilgocią i szkodliwymi czynnikami obniżającymi ich jakość oraz walory smakowe.

Pakując próżniowo, wydłużają Państwo termin przydatności do spożycia produktów spożywczych nawet o 2 lata w przypadku warzyw i owoców. Żywność zajmuje również mniej miejsca, przez co łatwiej można zmieścić ją w lodówce.

Opakowania z folii moletowanej w ofercie FOL-PACK

Jako producent worków próżniowych o renomowanej pozycji na rynku, dostarczamy różnorodne rozwiązania wykonane z wysokiej jakości materiałów. Worki moletowane posiadają strukturyzowaną powierzchnię, są wykonywane również z folii biodegradowalnej, przyjaznej dla środowiska. Każdy, kto chce właściwie zabezpieczyć produkty spożywcze, powinien zapoznać się z naszą ofertą. Opakowania spełniają restrykcyjne wymagania, dopuszczone są do użytku wraz z produktami spożywczymi.

worki moletowane do pakowania próżniowego

Bezpieczne przechowywanie żywności w workach moletowanych

Gwarantujemy, że worki do pakowania próżniowego moletowane zapewniają bezpieczne przechowywanie żywności. Folia jest przystosowana do kontaktu z żywnością, nie zmienia jej smaku ani zapachu. Podczas obróbki termicznej nie są uwalniane żadne szkodliwe substancje mogące zagrozić Państwa zdrowiu. Zwracamy szczególną uwagę na grubość i jakość folii, jest, ona wytrzymała, nieprzepuszczalna.

Translate »