Worki do sterylizacji
Worki do sterylizacji pozwalają wykonać wstępną obróbkę termiczną mięs, warzyw, grzybów, a cały proces odbywa się w znacznie krótszym czasie. Stanowią znakomitą, nowoczesną alternatywę dla słoików, puszek aluminiowych oraz innych opakowań dotychczas służących do przechowywania produktów spożywczych. Skutecznie chronią je przed kontaktem z tlenem, bez zastosowania jakichkolwiek konserwantów. Naturalna żywność jest dzięki nim możliwa do uzyskania.Na czym polega proces sterylizacji?
Sterylizacja spożywcza odbywa się w temperaturze powyżej 100 stopni Celsjusza, maksymalnie do 130 stopni Celsjusza. Pozwala skrócić czas potrzebny do uzyskania gotowego wyrobu. Blokuje namnażanie bakterii, co sprawia, że produkt spożywczy może zachować oryginalne właściwości odżywcze, smak i aromat. Jest pełnowartościowy. Dostępne w naszej ofercie opakowania do sterylizacji, ułatwiają przeprowadzenie całego procesu i ochronę produktów spożywczych przed czynnikami zewnętrznymi. Zaproponowane worki do sterylizacji odpowiadają potrzebom wymagających Klientów, poszukujących produktów najwyższej jakości. Woreczki dostosowane są do potrzeb branży spożywczej, nie oddziałują na żywność w negatywny sposób.Z czego wynika popularność sterylizacji w branży spożywczej?
Temat sterylizacji znacznie bardziej kojarzy się z branżą szpitalną oraz kosmetyczną. Jest to jednak również bardzo ważny proces w branży spożywczej. Proces sterylizacji pomaga zwalczać różne formy bakterii, a także cząsteczki odpowiedzialne za psucie żywności. Należy jedynie pamiętać o osiąganiu odpowiedniej temperatury, powyżej 100 stopni Celsjusza. Czas sterylizacji to od kilku do kilkudziesięciu minut. Jeżeli jednocześnie ma zostać przeprowadzona sterylizacja i gotowanie, należy dopasować czas do rodzaju produktu, jego właściwości, a także zamierzonego do osiągnięcia efektu.

Dostępne w naszej ofercie opakowania sterylizacyjne, pozwalają przeprowadzić cały proces skutecznie i bezpiecznie. W żaden sposób nie oddziałują negatywnie na produkty żywnościowe. Poprzez proces sterylizacji, można zlikwidować wszelkie bakterie, wydłużyć trwałość produktów oraz zachować ich wyjątkowe walory smakowe. Trzeba jednak mieć na uwadze, że tak jak każda obróbka, również sterylizacja może pobawić produkty spożywcze niektórych witamin i białek, ale tylko wtedy, gdy jest przeprowadzana zbyt długo lub w nieodpowiedni sposób. Tak się jednak nie stanie, gdy zostaną wykorzystane worki do sterylizacji.
Czym wyróżniają się opakowanie do sterylizacji?
Stosując nasze worki do sterylizacji, mogą Państwo chronić żywność przed wirusami, a także wydłużać trwałość produktów spożywczych. Co więcej, prezentują się one doskonale dzięki krystalicznej transparentności. Dokładnie widać zawartość opakowania.
Worki do pakowania są również bardzo odporne na uszkodzenia, dzięki wykonaniu z wysokiej jakości folii. Chronią produkty i nie pozbawiają ich wyjątkowych walorów smakowych oraz wartości odżywczych. Produkowane są zgodnie z najwyższymi europejskimi normami i standardami.