Worki do pasteryzacji

Worki przeznaczone do pasteryzacji dostępne są w różnych pojemnościach, co pozwala na ich dopasowanie do konkretnego produktu. Stosować je można standardowo w temperaturze do 100º C, najczęściej przez ok. 30 minut, dla uzyskania najlepszych efektów. Są wykonywane z folii typu PE/PA

.

Jakie właściwości mają worki do pasteryzacji?

Opakowania barierowe dostępne w naszej ofercie wydłużają trwałość produktów spożywczych, zachowując ich wyjątkowe walory smakowe oraz wartości odżywcze. Worki do pakowania próżniowego są całkowicie bezpieczne dla żywności, nie wchodzą z nią w reakcję, jednocześnie skracają czas obróbki.

Proces pasteryzacji jest przeprowadzany w temperaturze do 100ºC, najczęściej jednak utrzymywany jest przedział między 65ºC a 85ºC.

Atutami worków jest transparentność, co przekłada się na znakomitą prezentację produktów spożywczych. Ponadto wyróżniają się one wysoką odpornością na uszkodzenia, a także zapewniają bezpieczny transport produktów. Chronią żywność przed utratą walorów smakowych i odżywczych.

Warto również podkreślić, że worki do pasteryzacji są kompatybilne ze standardowymi maszynkami do pakowania, co ułatwia właściwe zabezpieczanie produktów spożywczych. Cały proces odbywa się w niezwykle prosty sposób.

Worki zamówić można w różnych rozmiarach, od najmniejszych do największych, aby zapewnić bezpieczne przechowywanie żywności. Wytrzymałość mechaniczna i temperaturowa to atuty, które zasługują na szczególną uwagę.

Gdzie zastosowanie znajdują worki do pasteryzacji?

Worki znajdują zastosowanie w wielu branżach, które przede wszystkim zajmują się obrotem produktami spożywczymi. Zapewniają bezpieczne przechowywanie, bez utraty wartości odżywczych, smaku i aromatu.

Worki zamawia powszechnie branża spożywcza i służą do przechowywania owoców, warzyw, mięs z kością, ryb, kiszonek, szynek gotowanych, golonek, wielu innych produktów poddawanych pasteryzacji. Powszechnie worki do próżniowego pakowania żywności wykorzystują również branże HoReCa, a także convenience food.

Stosując się do powszechnie obowiązujących zasad, a także pozyskując mięso od sprawdzonych dostawców, można zagwarantować najwyższej jakości pakowanie próżniowe.
worki do pasteryzacji

Lekkie opakowania dla branży spożywczej

Produkcja worków, w których przeprowadzany jest proces pasteryzacji, musi odbywać się z udziałem trwałych, odpornych na przebicie folii wielowarstwowych. Jednocześnie zadaniem każdego producenta jest dążenie do zmniejszania ich grubości oraz masy, przy jednoczesnym zwiększaniu wytrzymałości na uszkodzenia mechaniczne. Worki do przechowywania próżniowego dostępne w naszej ofercie zapewniają czystość i bezpieczeństwo dla żywności, ograniczają jej marnotrawienie, a ponadto gwarantują idealną prezentację, także na półkach sklepowych.

Coraz częściej do produkcji worków wykorzystywana jest folia biodegradowalna, w celu ograniczenia zanieczyszczenia środowiska. Przemysł produkcyjny jest coraz bardziej eko, a my chcemy iść z duchem czasu. Współczesny handel, ale również branża spożywcza nie są w stanie obejść się bez produktów ekologicznych. Bio worki to absolutna podstawa wymagana przez klientów, jak i rynek.

Zapoznając się z naszą kompleksową ofertą, znajdą Państwo worki przystosowane do procesu pasteryzacji w różnych rozmiarach.

Translate »