Worki do mięsa

Worki do mięsa zapewniają możliwość pakowania próżniowego. Polepszają jakość produktu, poprzez stworzenie optymalnych warunków przechowywania. Ma to szczególnie duże znaczenie, gdy mięso ma przejść proces dojrzewania. Przechowywane w odpowiednich warunkach gwarantuje prawidłowe kształtowanie smaku, zapachu, barwy, soczystości i kruchości. W zależności od rodzaju mięsa, pakowanie próżniowe powinno trwać określony czas. Szczególe wymagania ma wołowina – przechowywanie chłodnicze powinno trwać ok. 10 dni.

Stosując wykonane z najlepszych materiałów worki do pakowania próżniowego, można zapewnić dla mięsa doskonałe warunki. Są szczególnie polecane do przechowywania steków z wołowiny. Mięso należy w nich zamknąć próżniowo przy użyciu zgrzewarek próżniowych i przechowywać w lodówce przez okres 3-4 tygodni. Zachodzą w tym czasie złożone procesy, dzięki którym wołowina uzyskuje wyjątkowy smak i kruchość.

Worki do mięsa z folii wielowarstwowej

Największą popularnością do przechowywania mięs cieszą się worki wykonane z folii wielowarstwowej. Posiadają atesty spożywcze, przeznaczone są do pakowania żywności różnego typu, bez utraty ich świeżości, jakości, smaku i aromatu. Gwarantują, że mięso można przechowywać w lodówce, chłodniach oraz mroźniach.

Stosując woreczki do próżniowego pakowania, można wydłużyć okres przydatności do spożycia mięs. Estetyczne opakowanie, które jest transparentne, pozwala na zaobserwowanie tego, jakie mięso zostało w nim umieszczone. Te opakowania do żywności są odporne na uszkodzenia, szczelne i trwałe. Zapewniają możliwość mrożenia.

worki do pasteryzacji

Wieloletnie doświadczenie w produkcji, jakie posiadamy sprawia, że w naszej ofercie znajdą Państwo najlepsze opakowania do pakowania próżniowego. Powstają przy wykorzystaniu optymalnej technologii. Powstają produkty o najbardziej pożądanych parametrach wytrzymałościowych. Hermetyczne worki do mięsa spełniają swoje zadanie bezbłędnie.

Opakowania próżniowe wydłużają świeżość i przydatność do spożycia mięs

Czy istnieje lepsze opakowanie do przechowywania żywności niż worek próżniowy? Zdecydowanie nie! Mięso uzyskuje w nich doskonałe warunki do dojrzewania, ale również nie traci swoich wspaniałych właściwości. Łatwo jest je zastosować, a co więcej przydają się w każdym domu. Jakość woreczków w naszej ofercie jest najwyższa, ponieważ przestrzegamy wszystkie standardy produkcji.

Oczywiście wszystkie opakowania do żywności są bezpieczne w kontakcie z produktami spożywczymi. Nie zawierają żadnych szkodliwych substancji. Wiemy, jak ważne są dla Państwa również aspekty ekologiczne, dlatego dążymy, aby przeważającą ofertę stanowiły u nas opakowania bio.

Woreczki do żywności powstają z innowacyjnych tworzyw, które odznaczają się bardzo dużą odpornością na uszkodzenia. Są również estetyczne, przyjazne dla planety i zgodne z europejskimi normami. Powszechnie można wykorzystać je do przechowywania różnego typu mięs, na pewno w żaden sposób nie zmienią jego smaku, zapachu czy właściwości. Bezpieczeństwo oferowanych produktów jest dla nas najważniejsze.

Translate »