Sous vide woreczki
Woreczki do gotowania sous vide stanowią wyselekcjonowaną grupę opakowań, spełniają najwyższe normy bezpieczeństwa, są bardzo przydatne w kuchni osób, którym zależy na zdrowym odżywianiu się.
Sous vide woreczki wykonywane są z materiałów nie wywołujących zmiany smaku i zapachu potraw. Przystosowane są do wieloletniego przechowywania produktów spożywczych zarówno w chłodniach, jak i lodówkach. Wyróżniają się odpornością na uszkodzenia, są mocne i wytrzymałe.
Co sprawia, że sous vide worki są tak popularne?
Metoda gotowania sous vide polega na tym, że produkty spożywcze są szczelnie zamknięte w opakowaniu próżniowym. W taki sposób są poddawane obróbce termicznej przez dłuższy czas. Niezwykle istotna jest wysoka jakość produkcji, a także stosowanie najlepszych materiałów spełniających rygorystyczne normy bezpieczeństwa. Wysoka jakość woreczków ma kluczowe znaczenie dla bezpieczeństwa gotowania.
Woreczki sous vide dla każdego
Sous vide woreczki świetnie sprawdzają się zarówno do profesjonalnego wykorzystania, ale można stosować je również w prywatnych domach. Przygotowywać można w nich potrawy w temperaturze do 121 stopni, a także przechowywać żywność w temperaturze do -40 stopni.
Technika obróbki produktów spożywczych bezpośrednio w opakowaniach pozwala wydobyć z nich niesamowity smak i aromat. Ponadto, znacznie mniej niż w trakcie tradycyjnego gotowania, z produktów wypłukiwane są minerały i witaminy. Oznacza to również, że marynaty znacznie lepiej przenikają do mięs.
Zastosowanie atestowanych opakowań sprawia, że proces gotowania jest bezpieczny, zgodny z obowiązującymi przepisami.

Sous vide woreczki wydłużają świeżość produktów nawet 5-krotnie
Zastosowana wysokiej jakości folia sprawia, że bez żadnych problemów można w woreczkach pakować różne produkty spożywcze. Idealnie sprawdzają się do przechowywania mięsa, wędlin, nabiału, ryb, warzyw, owoców, art. garmażeryjnych. Produkty można w nich umieszczać w wersji surowej oraz gotowanej. Mają bardzo dobre właściwości barierowe.
Cechy, które powodują, że worki do gotowania metodą sous vide są najlepsze
- Atest do kontaktu z żywnością, zgodny z wymaganiami Unii Europejskiej.
- Możliwość stosowania w chłodziarkach, zamrażarkach, lodówkach, piekarnikach oraz mikrofalówkach.
- Sprawdzają się zarówno do gotowania, jak i mrożenia.
- Przechowywać w nich można produkty spożywcze w wersji surowej, jak i gotowanej.
- Za sprawą przezroczystości, dokładnie widać, co znajduje się w opakowaniu. Nawet po zamrożeniu można ocenić, jaki produkt spożywczy został w nim umieszczony.