Opakowania ekologiczne do żywności

Pakowanie próżniowe jest najpopularniejszą i najtańszą formą pakowania, na jaką można się zdecydować. W dodatku pozwala wdrożyć do swojego życia zasady ekologiczne, bardzo ważne w obecnych czasach. Woreczki powstają aktualnie z biodegradowalnych materiałów, dlatego nie stanowią zagrożenia dla środowiska. Są chętnie wykorzystywane zarówno przez użytkowników komercyjnych, jak i prywatnych, dla których los planety jest bardzo ważny.

 

Bio worki do pakowania próżniowego

Dostępne w naszej ofercie opakowania ekologiczne do żywności rozwiązują problem produkcji jednorazowego użytku tworzyw sztucznych. Na bazie lat badań oraz testów powstało rozwiązanie, które gwarantuje przygotowanie opakowań ze źródeł roślinnych. Biodegradowalne, w pełni przyjazne dla środowiska opakowania bio są mocne i wytrzymałe, odpowiednie m.in. do gotowania metodą sous vide.

W ofercie dostępne są opakowania o różnych pojemnościach, także do pakowania listwowego. Oferujemy zarówno gładkie, jak i moletowane folie. Bez trudu uda się znaleźć optymalne rozwiązanie dostosowane do potrzeb.

Wszystkie opakowania, zanim zostały dopuszczone do sprzedaży, przeszły liczne testy oraz badania potwierdzające bezpieczny kontakt z żywnością. Zapewniony jest również ich prawidłowy rozkład. W ich składzie nie ma żadnych toksycznych substancji, metali ciężkich oraz fluoru. Wprowadzając je do swojej kuchni, dbasz nie tylko o żywność, ale również o środowisko.

Innowacyjne, ekologiczne rozwiązanie, czyli doypack eco

Pakowanie próżniowe żywności jest znane od lat, ale aktualnie dostępne jest w wersji eko, dzięki zastąpieniu tworzyw sztucznych materiałami pochodzenia roślinnego. Folie są przyjazne dla środowiska, nie powodują jego degradacji. Ponadto opakowania ekologiczne do żywności są bezpieczne i wydłużają przydatność do spożycia produktów spożywczych.

Zamknięty w woreczku próżniowym i zamrożony produkt przez długi czas nie traci wartości odżywczych oraz walorów smakowych. Metoda ta cieszy się bardzo dużą popularnością zarówno w gastronomii, jak i prywatnych gospodarstwach domowych.

Sprzedaż folii oraz worków biodegradowalnych nie stanowią obciążenia dla środowiska. Odpowiadają potrzebom konsumentów poszukujących opakowań trwałych, niezawodnych, a przy tym ekologicznych. Dziś odchodzi się od opakowań jednorazowych, znacznie chętniej wybierane są opakowania ekologiczne.

opakowania ekologiczne do żywności

Jakie zalety mają opakowania ekologiczne do żywności?

Dostępne w naszej ofercie opakowania wykonywane z ekologicznych materiałów, są:
  • przyjazne dla środowiska, ze względu na biodegradowalność,
  • przystosowane są do przechowywania różnych rodzajów potraw, m.in. gorących, zimnych, mokrych,
  • trwałe i estetyczne,
  • posiadają atesty, które powodują, że nie stanowią zagrożenia w kontakcie z żywnością,
  • idealne do przewozu gotowych dań.
Opakowania w wydaniu ekologicznym do pakowania próżniowego powstały w odpowiedzi na potrzeby konsumentów poszukujących rozwiązań przyjaznych dla środowiska. Warto zamieniać tworzywa sztuczne na materiały pochodzenia roślinnego. To krok w dobrą stronę.
Translate »