Opakowania do pakowania próżniowego najwyższej jakości

Dostępnych jest wiele metod pakowania żywności, ale wariant próżniowy aktualnie cieszy się największą popularnością. Wynika to z większej świadomości związanej z potrzebą niemarnowania żywności. Najlepszej jakości opakowania do żywności są w stanie przedłużyć termin przydatności do spożycia produktów m.in. gotowych dań, warzyw, owoców, mięs, ryb i wielu innych.

Woreczki do pakowania próżniowego o szerokim zastosowaniu

Hermetycznie zapakowane produkty umieszczane w woreczkach, z których odsysane jest powietrze, nie mają dostępu do tlenu, co ma szczególne znaczenie w przypadku produktów żywnościowych. Tlen jest głównym czynnikiem ich psucia, a gdy nie ma do niego dostępu, automatycznie dochodzi do wydłużenia przydatności do spożycia.

W procesie pakowania próżniowego, eliminowane są bakterie rozwijające się pod wpływem obecności tlenu. W związku z tym, żywność nie gnije ani nie rozkłada się, utracie nie ulegają właściwości smakowane, zapachowe, kolor oraz wartości odżywcze. Za wszystko odpowiedzialne są wysokiej jakości opakowania do pakowania próżniowego, które można znaleźć w naszej ofercie.

Wydłużenie przydatności do spożycia

W zależności od rodzaju produktu spożywczego, worki do pakowania próżniowego pozwalają wydłużyć przydatność ich do spożycia 2-krotnie, a nawet 3-krotnie. Wykorzystać je można w technologii gotowania sous vide, która jest bardzo popularna w restauracjach na całym świecie. Kucharze wykorzystują worki do pakowania próżniowego żywności, aby poddać obróbce termicznej w gorącej wodzie ryby, wołowinę oraz drób. Są one ówcześnie marynowane. Proces ten zajmuje sporo czasu, ale pozwala osiągnąć intensywne wrażenia smakowe i zachować soczystość potraw.

opakowania do pakowania próżniowego

Co sprawia, że opakowania do pakowania próżniowego są tak popularne?

  • Zwielokrotnienie czasu przydatności do spożycia produktów spożywczych. Dotyczy to asortymentu przechowywanego w lodówce, jak i poza nią.
  • Szerokie zastosowanie w gospodarstwach domowych, restauracjach, firmach cateringowych, zakładach produkujących żywność.
  • Brak konieczności stosowania sztucznych substancji konserwujących.
  • Usprawnienie pracy kuchni, ze względu na możliwość przygotowania wielu porcji jednocześnie.
  • W momencie dostępności produktów sezonowych, można je zamrozić i skorzystać w dogodnym momencie, zachowując świeżość i wyjątkowe walory smakowe.
  • Bezpieczne przechowywanie żywności w zamrażarce.

Wyjątkowo praktyczne worki do pakowania próżniowego – producent FOL-PACK

Wyjątkowo praktyczne produkty, które znajdą Państwo w naszej ofercie, znajdują zastosowanie w gospodarstwach domowych, jak i profesjonalnej działalności. Wykorzystać je można na szeroką skalę m.in. w przetwórstwie mięsnym. Dzięki nim, ograniczone jest marnowanie żywności, zoptymalizować można proces zakupu produktów sezonowych, a także zagwarantować bezpieczny transport i sprzedaż wyrobów w sektorze spożywczym.

Nasze worki do próżniowego pakowania żywności zapewniają sprytne sposoby przechowywania, sprawdzą się świetnie wszędzie tam, gdzie niezbędne jest wydłużenie świeżości produktów.

Translate »