Pakowanie żywności kiedyś i dziś
Pakowanie żywności na przestrzeni lat Sposoby na przechowywanie żywności towarzyszą ludzkości od zarania dziejów. Dawniej metody miały na celu głównie ochronę produktów przed zepsuciem. Najstarsze znane opakowania do żywności to liście oraz skórzane sakwy. Takie przedmioty spełniały podstawowe funkcje przechowywania żywności. Z czasem zaczęto używać naczyń ceramicznych i drewnianych skrzynek.
Czytaj więcejMinimalistyczne worki do pakowania
Mniej znaczy więcej? Na świecie codziennie produkuje się miliony ton odpadów. Dlatego minimalizm w projektowaniu opakowań staje się wręcz koniecznością. Niejeden producent doypack decyduje się na ograniczenie ilości używanych materiałów. Eliminuje zbędne warstwy i upraszcza design. Czy jednak minimalistyczne worki do pakowania, to rzeczywiście przyszłość? Minimalizm w opakowaniach zakłada używanie
Czytaj więcej