Zajmujemy się produkcją worków do sous vide

Woreczki do sous vide umożliwiają obróbkę termiczną produktów spożywczych. Posiadają podwyższoną wytrzymałość, dlatego gwarantują kontrolowany poziom migracji oraz szczelność podczas przechowywania w chłodni oraz zamrażarce. Worki sous vide idealnie sprawdzają się do przechowywania i obróbki:

  • mięs wołowych,
  • mięs wieprzowych,
  • mięs drobiowych,
  • ryb,
  • warzyw.

Opakowania sous vide idealnie sprawdzają się do wolnego gotowania oraz pasteryzacji. W procesie produkcji dokładamy starań, aby do Państwa trafiły wyłącznie wysokiej jakości, wielozadaniowe woreczki. Dostarczamy rozwiązania trwałą i niezawodne.

O jakości worków sous vide świadczy wytrzymałość na temperatury do 121°C

Nadrzędnym aspektem kontrolowanym podczas produkcji worków sous vide, jest zapewnienie ich nienagannej wytrzymałości na wysokie temperatury do 121°C. Dokładamy starań, aby w Państwa ręce trafiły woreczki do gotowania sous vide zapewniające maksymalny poziom bezpieczeństwa w trakcie gotowania tzw. slow cooking w kąpieli wodnej lub parowej.

Ta metoda przygotowywania potraw pozwala wydobyć pełnię smaku i aromatu, zachować witaminy, kolor oraz strukturę dań. Ograniczana jest również niekorzystna utrata wagi oraz wartości odżywczych, co najczęściej ma miejsce w przypadku obróbki termicznej.

Worki sous vide umożliwiają szczelne zamknięcie potrawy. Odznaczają się wysokim poziomem higieny i ochrony zawartości. Po zakończeniu procesu gotowania, produkty nadal można transportować i przechowywać we wspomnianych workach. Jest to bardzo duży atut, który możliwy jest do uzyskania w profesjonalnym procesie produkcji.

worki sous vide

Wykonane z wysokiej jakości materiałów sous vide woreczki

Worki do gotowania sous vide produkowane przez FOL-PACK są wykonywane z wysokiej jakości materiałów. Zapewniają bezpieczne zastosowanie podczas gotowania, pasteryzacji oraz przechowywania w chłodniach i zamrażarce. Wykazują się odpornością na wysokie temperatury i długie przechowywanie przetworzonych potraw w środowisku bez powietrza. Sous vide worki przyczyniają się do zachowania potraw w świeżości, idealnym smaku i z wysokimi wartościami odżywczymi.

Profesjonalne worki od FOL-PACK

Szukają Państwo pewnego rozwiązania, w którym możliwe jest zarówno gotowanie, jak i przechowywanie żywności? Produkowane przez naszą firmę worki dają szerokie możliwości w tym zakresie. Zapewniamy dostęp do woreczków produkowanych z najlepszej jakości materiałów, w profesjonalnym parku maszyn.

Od zawsze stawiamy na wysoki poziom personalizacji oferty, zgodny z oczekiwaniami wymagających Klientów. Dostarczamy opakowania do żywności, które są niezbędne do bezpiecznego i wydajnego przechowywania żywności.

Ciągle się rozwijamy, jesteśmy rzetelnym partnerem biznesowym zarówno dla konsumentów prywatnych, jak i profesjonalnej gastronomii. Z dumą możemy potwierdzić, że wyspecjalizowaliśmy się w wysokiej jakości produkcji worków, dzięki którym gotowanie sous vide jest tak bezpieczne i wydajne. Warto rozpocząć współpracę z wiodącym producentem – FOL-PACK.

Translate »