Dlaczego warto korzystać z worków do gotowania metodą sous vide?

Wyselekcjonowana grupa worków, jaką stanowią worki sous vide, spełnia rygorystyczne normy bezpieczeństwa i nadaje się do gotowania. Neutralne dla smaku i zapachu opakowania są przeznaczone do wielokrotnego przechowywania produktów żywnościowych w chłodniach i lodówkach. Są wytrzymałe, odporne na uszkodzenia mechaniczne, niezawodne.

Jakie worki do gotowania metodą sous vide warto wybrać?

Metoda gotowania produktów spożywczych w szczelnie zamkniętych woreczkach cieszy się coraz większą popularnością. Produkty są poddawane obróbce termicznej przez dłuższy czas. Zachowują przy tym właściwości odżywcze, konsystencję, smak, zapach.

Dostępne rodzaje worków

Dostępne są dwa rodzaje worków sous vide: gładkie i moletowane. To, na jaki rodzaj ostatecznie będzie można się zdecydować, jest uzależnione od posiadanego urządzenia do zamykania próżniowego.

Jeżeli posiadają Państwo pakowarkę próżniową listwową, konieczny jest zakup worków moletowanych. Ze względu na specyficzną strukturę, skutecznie można usunąć powietrze z wnętrza opakowania.

Dla właścicieli pakowarek komorowych przygotowane zostały gładkie woreczki, które są o wiele tańsze.
worki sous vide

Dlaczego warto wybrać worki do gotowania metodą sous vide od FOL-PACK?

  • Utrzymanie świeżości i smaku produktów przez dłuższy czas — świeżość, smak i wartości odżywcze żywności utrzymywane są przez dłuższy czas. Eliminowane jest ryzyko zepsucia.
  • Wytrzymałość i odporność na uszkodzenia — worki do sous vide są wykonywane z wysokiej jakości materiałów. Są odporne na przetarcia, rozdarcie i wysokie temperatury.
  • Szerokie zastosowanie — przechowywać można różne typy produktów: mięsa, ryby, warzywa, owoce.
  • Łatwe użycie — worki do gotowania sous vide są proste w obsłudze, pasują do popularnych zgrzewarek próżniowych.
  • Bezpieczeństwo i higiena — worki są wolne od BPA i innych szkodliwych substancji chemicznych. Zapewniają wysoki poziom bezpieczeństwa dla produktów spożywczych.
 

Długie gotowanie w 121°

Worki do próżniowego przyrządzania potraw, które znajdą Państwo w naszej ofercie, produkowane są z najwyższej jakości materiałów. Idealnie nadają się do gotowania potraw stałych, jak i płynnych. Można wykorzystać je w gospodarstwie domowym, jak i profesjonalnej gastronomii. Umożliwiają przyrządzanie potraw w temperaturze do 121°, natomiast przechowywanie jest możliwe w temperaturze do -40°.

Worki do gotowania metodą sous vide wykorzystać można także w piekarniach z programem Sous Vide. Aromaty i składniki odżywcze podczas pieczenia uwolnią się bez dostępu do powietrza.

Sous vide woreczki są atestowane, spełniają rygorystyczne normy bezpieczeństwa, ochrony zdrowia i życia konsumentów. Ich produkcja odbywa się zgodnie z przepisami prawa. Bardzo dobrze znoszą próby wysokich temperatur i są w stanie utrzymać stabilną próżnię wokół produktu.

Translate »